Hoera, je bent zwanger! Waar merk jij dat als eerste aan? Aan je broek of aan je bh? Dit zijn namelijk de twee kledingstukken waaraan jij als eerst kunt merken dat je zwanger bent (oké, los van eventuele zwangerschapskwaaltjes...)

Laten we het even hebben over de borsten. Natuurlijk hoeven we jou niet te vertellen dat ze gevoelig worden en beginnen te groeien (en groeien en groeien). Gemiddeld worden borsten 2 cupmaten groter tijdens de zwangerschap.

Wacht daarom niet te lang met de aanschaf van een goede, ondersteunende zwangerschapsbh, die dankzij het elastische materiaal met jouw borsten meegroeit. Heel belangrijk, want jouw oude vertrouwde (en knellende) bh kan namelijk melkkliertjes afsluiten, met ontstekingen tot gevolg. Dat wil je echt niet!

We delen 10 praktische tips met je voor het vinden van jouw perfecte zwangerschapsbh.

Wees lief voor je borsten

1. Dat klinkt misschien gek, maar heus: geef ze de ruimte om te groeien. Een knellende bh kan melkkliertjes afsluiten, met ontstekingen tot gevolg. Stel de aanschaf van jouw zwangerschapsbh dus niet te lang uit!

Bepaal wat je wilt

2. Wil je voorgevormd (padded) of niet? Bij gevoelige tepels is een voorgevormde bh raadzaam. Zo zit er een extra laagje bescherming omheen. En: jouw tepels priemen niet door jouw shirtje heen. ;-)

3. Met of zonder beugel? Wat fijn is, verschilt per persoon. Een bh zonder beugel is op zich veiliger, omdat deze nooit in jouw borst kan prikken of knellen. Maar, veel vrouwen geven de voorkeur aan een beugelbh: een beugel geeft vaak net iets meer vorm aan jouw borsten en biedt meer ondersteuning.

4. Basic of vrouwelijk/sexy? Bh's zijn er in allerlei soorten en maten. Dat geldt ook voor zwangerschapsbh's. Wat vind jij fijn?

5. Heb je een gevoelige huid? Kies dan voor een naadloze bh of extra zachte bh.

Bekijk hier alle zwangerschapsbh's

Bestel jouw bh online of koop 'm in de winkel

6. Een bh kopen is al lastig en helemaal als je zwanger bent. Je borsten groeien, je omvang neemt toe en je krijgt te maken met merken die je nog niet kent. Als je twijfelt, vraag dan om advies. Een specialist kan je zelfs via de telefoon adviseren over de juiste bh (waar je daadwerkelijk lang plezier van zult hebben)!

Check of de bh goed zit

7. Aan het begin van de zwangerschap koop je jouw bh op het meest strakke haakje (dus niet op het meest losse haakje, zoals je normaal gesproken gewend bent!). Je zult in omvang nog toenemen, dus je hebt die (groei)ruimte nodig.

8. Kijk of je hand in de cup past zonder dat dit vervelend zit. Zo kun je zien of je ook hier voorlopig voldoende groeiruimte hebt.

9. Koop je een bh met beugel? Check dan of de beugel netjes op de ribbenkast steunt, aan de zijkant van je borst. Prikt de beugel ergens in je borst? Kies dan voor een grotere bh.

Tot slot!

10. In veel gevallen heb je een bh nodig voor de zwangerschap en een andere bh voor de voedingsperiode (als je borstvoeding wilt geven). Na de bevalling wordt je omvang namelijk weer kleiner, maar je cup kan nog toenemen. Ga er dus niet zomaar van uit dat je jouw zwangerschapsbh ook in de voedingsperiode kunt gebruiken. De beste tijd om een voedingsbh te kopen is vanaf week 36 of 2 weken na je bevalling (na de stuwingsperiode).

Bekijk hier alle zwangerschapsbh's

Heb je vragen over de aanschaf van een zwangerschapsbh?

Je bent van welkom in onze winkel in Zoetermeer. Woon je niet in de buurt, dan mag ons tijdens de openingstijden altijd bellen. Mailen kan dag en nacht. ;-)

Dit vind je misschien ook interessant:

Ben jij al toe aan een zwangerschapsbroek? De 4 meestgestelde vragen over de positiebroek