Duurzame zwangerschapskleding

Duurzame mode

Voor een betere wereld

Bij Bellyfashion hechten we waarde aan een mooie, betere wereld. Daarom besteden we bij de inkoop van onze nieuwe collecties niet alleen aandacht aan trends en stijl, maar ook aan de wijze waarop de zwangerschaps- en voedingskleding geproduceerd wordt. Je vindt dan ook veel duurzame mode in ons assortiment.

Wat is duurzame mode?

Duurzame, oftewel verantwoorde mode is gemaakt op een manier die minder belastend is voor onze planeet en de mensen. Een sluitende definitie van 'duurzame mode' is er (nog) niet. De ene producent let vooral op het gebruik van milieuvriendelijke materialen. De ander focust zich vooral op de verwerkingstechnieken of het menselijke aspect, zoals eerlijke lonen en veilige arbeidsomstandigheden.

Eerlijk is eerlijk, alle beetjes helpen om de wereld mooier te maken – en te houden.

Hoe weet ik dat ik verantwoord koop?

Er zijn verschillende certificeringen die aangeven op welke wijze een bijdrage geleverd wordt aan een mooie, gezonde wereld. Wanneer een kledingstuk voldoet aan zo'n standaard, staat het vermeld op het etiket. We leggen je hieronder graag uit waar de verschillende labels voor staan.

Daarnaast kun je bij de aankoop van zwangerschaps-, voedings- en babykleding natuurlijk ook letten op de (milieuvriendelijke) materialen die zijn gebruikt. Voorbeelden van materialen die minder belastend zijn voor het milieu zijn Lyocell (ook wel Tencel genoemd), organic cotton en bamboe.

Welke labels vind je bij Bellyfashion?

GOTS

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. De norm stelt strenge eisen aan de verwerking van vezels, de productie van kleding tot en met de verpakking en distributie ervan.

GOTS-gecertificeerde producten bestaan ten minste 70% (te herkennen aan: “Made with organic”) of minstens 95% (te herkennen aan: “Organic”) uit natuurlijk geproduceerde vezels.

Oeko-Tex Standaard 100

Oeko-Tex Standaard 100 is een wereldwijd certificeringssysteem voor textiel. Wanneer het kledingstuk het Oeko-Tex 100 label heeft, bevat het geen schadelijke stoffen. Dat is beter voor jouw gezondheid. Oeko-Tex 100 zegt niets over eerlijke productie of belasting van het milieu.

Producten met het Oeko-Tex label herken je aan dit logo:

Wat kun je verder nog doen?

  • Wees zuinig op jouw mooie kleding. Repareer de kleding waar mogelijk, gooi het niet zomaar weg.
  • Was de kleding minder vaak of op een lage temperatuur. Zo blijft jouw kleding ook langer mooi!
  • Heb je veel kleding nodig? Kom dan naar de winkel, dan weet je direct of alles naar wens is en is een retourzending niet nodig.

Wat doen wij nog meer?

  • In onze webshop beschrijven we alle kleding zo nauwkeurig mogelijk, zodat je een goed beeld kunt vormen van wat je online bestelt. Ook checken we alle orders op maten; wanneer iets groter of kleiner valt, dan nemen we contact met je op. Zo proberen we je te behoeden voor een miskoop. Dat scheelt een retourzending.
  • Alle verpakkingsmateriaal waarin de kleding wordt aangeleverd, zoals kartonnen dozen, wordt bij ons hergebruikt. Papier en plastic worden natuurlijk gescheiden.

Is duurzame mode duurder?

Daar kunnen we kort over zijn: verantwoorde mode is niet per definitie duurder. Dat maakt het dragen van een duurzaam fashion-item extra fijn!

Shop hier verantwoorde zwangerschaps- en voedingskleding.Tags: duurzaamheid, ökotex, gots