Hoewel je nog een paar weken 'moet', kan het grote aftellen beginnen: je zit in het derde en laatste trimester! Fijn, al zul je merken dat de zwangerschap steeds zwaarder wordt. En: er zijn vast nog een aantal dingen die je wilt (of moet) regelen!

Vergeet dit laatste trimester vooral niet om extra lief voor jezelf te zijn (en dus ook voor jouw baby!). Daar gaat deze blog over. We delen 15 tips voor iets meer me-time, voor nu en tijdens je zwangerschapsverlof.

Geniet ervan, nu het nog kan! ;-)

1. Lekker chillen in bad

Laat de badkuip vollopen met warm water (max. 37 graden) en een fijne badolie. Of ga naar het zwembad of een wellnesscenter. Zo'n warm waterbadje is niet alleen heel ontspannend, jouw buik voelt ook nog eens een stuk lichter aan in het water. Hmmm...

Let op: neem geen bad meer als je vliezen gebroken zijn, dan is de kans op infecties aanwezig. Ook kun je de laatste 4 á 6 weken beter niet meer in een openbaar bubbelbad gaan.

2. Hul jezelf in comfortabele kleding

Wees niet bang: je hoeft echt niet onflatteus door het leven als je zwanger bent, óók niet in de laatste maanden. Integendeel! Wat dacht je van een fijne, zachte sweatdress? Of een soepel vallende zwangerschapstrui of -shirt? Kies je toch liever voor een joggingbroek of huispak? Met de mode van tegenwoordig kun je alsnog vrouwelijk en gezellig voor de dag komen. ;-)

Wist je dat er ook leuke shirts en jurkjes zijn mij voedingsfunctie die je na de zwangerschap kunt door dragen?

3. Kapper, manicure, make-upje

Kun je wel een oppepper gebruiken? Laat jezelf een nieuwe coupe aanmeten, maak je zelf op (of laat het doen!), lak je nagels en trek een mooie, fijne zwangerschapsjurk aan!

4. Lekker lezen

Kruip eens lekker op de bank met een goed boek of een fijn tijdschrift. Of je nu kiest voor een spannende detective of een luchtig romannetje; lezen werkt ontspannend.

5. Lunch-time!

Bel je vriendinnen voor een spontane lunch-date of high-tea. Natuurlijk is het niet zo dat je jouw vriendinnen na de bevalling niet meer ziet. Maar, een spontane date zal iets minder makkelijk gaan zodra jouw kleine er is. Enjoy!

6. Be creative

Schilder je eigen Rembrandt om die kale muur in de babykamer op te leuken. Schrijf je eigen kinderliedje. Haak een rammelaar. Brei een fijn speelkleed of sokjes. Knutsel een vrolijke geboorteslinger of bak een taart. Het maakt niet uit wát je maakt, zolang je maar lekker creatief bezig bent.

7. Lekker smeren

Verwen jezelf eens met een fijn gezichtsmasker of bodylotion. Eerst lekker snuffelen in de winkel en dan lekker smeren.

8. Babymoon

Dit is het moment om er nog even samen met jouw partner tussenuit te piepen. Naar het buitenland (vliegen kan tot week 36) of lekker in eigen land. Tijdens deze babymoon heb je alle tijd om te genieten van elkaar en samen te mijmeren over de spannende tijd die komen gaat.

9. Slapen

Nu dat 's nachts misschien wat minder makkelijk gaat, kun je overdag wel een powernap gebruiken. Geef jezelf er eens aan over. Een beetje rust doet wonderen!

10. Lekker voor de buis

Jouw verlof is hét moment om al die favoriete series en films te bekijken, die je altijd al hebt willen zien - maar gewoon geen tijd voor had (of nam). Nu wel! Lekker lachen om Friends of genieten van Bridget Jones Baby. ;-)

11. Foto's inplakken

Pak die schoenendoos met vakantiekiekjes, sorteer ze en plak ze in een fotoboek (of maak een digitaal exemplaar). Zodra de kleine er is, heb je wel iets anders aan je hoofd. Of je hebt meteen een nieuw project: een fotojaarboek (superleuk om die enorme ontwikkeling terug te kunnen kijken).

12. Fotoshoot

Over foto's gesproken: laat jouw mooie buik vastleggen voor later. Er komt namelijk een tijd dat je jezelf niet meer kunt voorstellen mét bolle buik.

13. Nieuwe inspiratie

Misschien is er iets dat je nog niet geregeld hebt, omdat je er nog geen tijd voor had of onvoldoende inspiratie. Denk aan de styling van de babykamer, babykleding, het geboortekaartje (dat wordt dan nu echt hoog tijd!), geboorteversiering, of... Het kan van alles zijn. Doe (nieuwe) inspiratie op via internet of Pinterest en dan lekker aan de slag!

14. Beweging

Het is belangrijk dat je fit blijft, zorg dus voor voldoende beweging (als het even kan). Ga lekker zwemmen of wandelen op het strand of in het bos.

15. Plan bewust me-time in!

Plan tijd die je helemaal kunt besteden zoals jij dat wilt. Wat het ook is, doe het! Nu kan het nog, dus geniet ervan! ;-)