KLEDING- EN MAATTIPS

Tips voor het kopen van zwangerschapskleding bij BellyFashion

Kleding kopen via internet is natuurlijk erg gemakkelijk, maar het kan ook lastig zijn. Je kunt niet direct passen en het product niet voelen. Daarom verzenden wij je bestelling gratis (of voor een kleine bijdrage buiten Nederland) en hebben we ons uiterste best gedaan om het artikel zo goed mogelijk te beschrijven. Zo staat bij ieder kledingstuk het materiaal vermeld en bij broeken, rokken en jurken ook vaak de lengte. Je kunt dan bij jezelf nagaan of het kledingstuk de gewenste lengte heeft. Vooral als je kleiner of langer dan gemiddeld bent is dit zeker aan te raden. Mocht je meer informatie willen over een bepaald kledingstuk of willen weten of iets bij elkaar past, dan mag je ons natuurlijk altijd mailen of bellen.

Wanneer koop ik positiekleding / zwangerschapskleding?

Dit is moeilijk te bepalen en ligt voor iedereen weer anders. Voor de een is dit bij 12 weken al en bij de ander pas richting de 16 weken. Bij een tweede zwangerschap merk je vaak dat je buik sneller groeit en de kleding eerder nodig hebt. Over het algemeen heb je broeken en rokken als eerste nodig. Je merkt het snel genoeg als je knoop niet meer dicht kan. Denk niet bij het passen van je eerste positiebroek, die is veel te groot! Je buik moet nog heel veel maanden groeien! De broek moet goed zitten op je billen en benen, bij je buik moet er nog voldoende ruimte zitten. Bijna alle broeken en rokken hebben knopenelastiek in de taille die je kunt aanpassen aan de grootte van je buik, zodat de broek al aan het begin van je zwangerschap past en niet afzakt.

Zwangerschapsshirts kun je vaak nog even uitstellen. Maar wacht niet te lang met leuke shirts kopen, het is jammer als je “gewone” shirts uitrekken en na je zwangerschap niet meer draagbaar zijn. En er zijn zoveel leuke positieshirts te koop! De positieshirts en blouses kenmerken zich door wat langer te zijn dan je normale kleding, waardoor je geen blote buik hebt. Ook zijn ze gemaakt van elastisch materiaal welke goed met je groeiende buik mee rekt.

Welke maat moet ik bestellen bij postiekleding?

Je kunt gewoon je normale confectiemaat aanhouden, zwangerschapskleding houd rekening met een groeiende buik, als iets groot of klein uitvalt, zetten we het bij het artikel.

Hoe bepaal ik de maat van mijn meegroeibh/voedingsbh?

Geen mens is hetzelfde, dus ook je borsten niet. Gemiddeld groeien je borsten 1 a 2 cupmaten. Ook je omvang groeit in de zwangerschap. Zorg ervoor dat je bij het passen van een zwangerschapsbh rekening houdt dat er nog groeiruimte in de cup en omvang is. Mail gerust voor advies, wij weten hoe iedere bh valt en kunnen precies aangeven welke bh er past bij jouw wensen.

Nog meer handige tips...

Heb je rugklachten of last van bandenpijn? Kijk dan eens naar de babybelt van Anita of de zwangerschap buikband van Carriwell. Beval je in het ziekenhuis? Dan is nachtkleding om te kunnen voeden erg handig. Maar ook in het kraambed kan dit erg fijn zijn (voor als je bezoek krijgt bijvoorbeeld) Ben je van plan om lang borstvoeding te geven? Bekijk dan eens de handige voedingsshirts!

Deze tekst is geschreven door en eigendom van BellyFashion.nl en mag niet gekopiëerd worden. Auteursrecht © 2006-2024