Of zal ik zeggen: bijzonder én spannend! Weken en dagen telde ik af tot het moment suprême, de 20 weken echo. Bijzonder om onze kleine te zien. En spannend: is alles goed met ons jongetje of meisje?

Ik weet nog heel goed dat ik mijn zus zo’n 7 jaar geleden ‘Veel plezier!' wenste op de dag dat zij haar 20 weken echo had. Ik was oprecht in de veronderstelling dat die echo bedoeld was om het geslacht van het kindje te bepalen. Dat is een leuke bijkomstigheid - als er tijd voor is en je het wilt weten - maar het is veel méér dan dat. Het is een medische screening. Wist ik toen veel…

Checklist

Inmiddels weet ik - natuurlijk - beter. Aan de hand van een checklist kijken ze of alles goed is met de kleine. Groeit het goed? Zit alles er op en eraan en is het ‘dichtgenaaid’? Ik vind het maar spannend. Bij mijn zus zag het er destijds namelijk niet zo rooskleurig uit. Weg onbezorgde zwangerschap. Als ik eraan terugdenk, krijg ik weer een brok in m’n keel. Wat een zenuwslopende tijd was dat, zeg! Gelukkig bleek mijn neefje kerngezond. Er zijn geen garanties - ik weet het.

Goed nieuws

Hoewel de rampscenario’s zo nu en dan door m’n hoofd spoken, ga ik er toch ook maar gewoon van uit dat alles goed is. Ik heb mijn familie opgetrommeld voor een barbecue om ze goed nieuws te vertellen: ‘Alles is goed en het is een …’. Natuurlijk hoort daar een blauwe of roze (alcoholvrije) cocktail bij om het te vieren. Ja, daar fantaseer ik over. Daar verheug ik me op!

Jongen of meisje?

Wij willen graag weten wat het is: een jongen of een meisje. Vooral ik wil het weten - uit praktische overwegingen. Ik heb namelijk nogal een uitgesproken smaak als het gaat om kleuren en kleertjes. Babyshoppen wordt dan een stuk makkelijker - vandaag nog wil ik het eerste pakje scoren. Tenminste, als de kleine ons ook dáár een kijkje gunt. ;-)

Uitslag

Enfin, bijzonder en spannend is het zeker. Vrienden en familie leven mee en uiteraard houd ik je op de hoogte via mijn volgende blog!

Patricia werkte bij Bellyfashion en heeft een zoontje. Tijdens haar zwangerschap (2018) hield ze een blog bij over haar ervaringen en gevoelens.