De laatste loodjes

Je bent net met verlof of je gaat bijna met verlof en daar ben je ook echt aan toe. Er zijn vast ook nog wat klusjes blijven liggen die je in je verlof op wilt pakken. Maar je verlofperiode is ook bedoeld om je mentaal voor te bereiden op de komst van je kleintje. En aangezien jij een paar dagen na de bevalling zeker 100 foto's van je baby op je mobiel hebt staan, hier wat leuke tips.

5 tips voor de mooiste baby foto's

1. Het moment gaat voor alles. Als je net dat ene lachstuipje op beeld hebt weten te vangen, dan ben je sowieso verliefd op deze foto!
2. Hou de omgeving in de gaten. Een plastic tas, een vieze luier of een heel druk speelkleed op de achtergrond leidt af van jullie stoere of schattige baby.
3. Maak eens een foto vanuit een ander perspectief. Door een paar stappen naar achter of juist naar voren te zetten, of door je camera hoger of lager te houden krijg je een spannender beeld.
4. Wil je graag warme foto's? Kies dan voor kleding en dekentjes in aardetinten. Wil je graag meer koele foto's? Kies dan voor blauw en pastelkleuren.
5. Als je een foto wil maken van iemand samen met jullie baby dan wil je vooral de liefde vastleggen. Dit gevoel wordt versterkt als de hoofden dichtbij elkaar zijn. Dus vraag bijvoorbeeld neusje, neusje te doen en je zal zien dat het een heel lief beeld geeft op de foto.

Geposeerde newbornshoot of lifestyle newbornshoot?

Naast jouw eigen foto's wil je jouw baby natuurlijk ook graag professioneel laten vastleggen, want voor je het weet is het mini er alweer vanaf. Je kunt dan kiezen voor een geposeerde newbornshoot of een lifestyle newbornshoot. Bij een lifestyle newbornshoot wordt je gefotografeerd in je eigen omgeving op een natuurlijke manier.