Borstvoeding:

Er valt veel over te zeggen en te lezen. De één weet vanaf het eerste moment dat ze borstvoeding wil geven, de ander laat zich eerst uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Deze blog gaat niet over de voors en tegens van borst- of flesvoeding. Daarover vind je al genoeg op het internet. Hier gaan we in op de 5 meest gestelde vragen over borstvoedingskleding.


Waarom borstvoedingskleding?

Je kunt natuurlijk gewoon je shirt omhoog trekken, maar: hoe prettig voel je je daarbij?

Voedingskleding heeft een discrete opening om je baby te voeden zonder dat iemand dit van een afstand in de gaten heeft. Het zal er voor een buitenstaander op lijken alsof je je baby aan het knuffelen bent. En jij? Jij zit er lekker comfortabel en warmpjes bij.

Waar moet ik op letten als ik borstvoedingskleding koop?

Belangrijk is dat het geven van borstvoeding voor jou zo makkelijk mogelijk is – de kleding moet lekker comfortabel zitten én de borst eenvoudig vrij gemaakt kunnen worden. De kleding (denk ook aan randjes) is zo zacht mogelijk, wel zo fijn voor jouw kleine.

Uiteraard wordt daar bij de productie van borstvoedingskleding rekening mee gehouden. Er zijn verschillende voedingsopeningen:

Welke opening is handig voor mij?

Het is belangrijk om te bedenken wat jij prettig vindt; de ene opening is discreter dan de ander. Let er vooral op dat je de opening eenvoudig met één hand kunt openen en dat je voldoende ruimte hebt om je borst vrij te maken.

Is borstvoedingskleding ook geschikt bij een grote cupmaat?

Jazeker! Kies dan voor een shirt, topvoedingsjurk of -tuniek van viscose, deze stof rekt vaak beter mee. Ook is een V-hals of een shirt waarbij je de bovenkant omhoog trekt vaak makkelijker dan een ronde hals.

Hoeveel variatie is er in voedingskleding?

Of je nu houdt van sportief, casual, feestelijk of zakelijk – voedingskleding is er in alle soorten en maten. Je kunt je dus gewoon hip en vrouwelijk kleden.
Hieronder zie je een klein gedeelte van hetgene wat net nieuw binnen is. Bekijk hier de hele collectie.

Tip!

Ben je in jouw laatste trimester op zoek naar comfortabele kleding? Denk dan aan kleding waarin je eventueel kunt voeden. Zo heb je er langer plezier van!

Wil je advies op maat? Mail ons dan!

Dit vind je misschien ook interessant

Nachtkleding: welke voorkeur heb jij?