Dit is misschien wel het allerleukste dat er is: babykleertjes shoppen! Van die schattige shirtjes en broekjes in zachte stoffen en lieve kleuren. Oeh, en die sokjes! Zo klein! Terwijl je door de rekken struint of surft door de webpagina's van jouw favoriete webshop, vraag je jezelf af hoe dit bij jouw kindje zou staan. Je kunt haast niet wachten... (**zucht**).

Maar, waar moet je op letten en -niet geheel onbelangrijk- wat vindt de kleine fijn?

Shirtjes

Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog. Met print en zonder print. Voor jongens, meisjes en unisex. Stoer of superlief. Babyshirts hebben een ruime halsopening (met drukknoopsluiting of enveloppehals), zodat je het shirt – zonder al te veel sjorren – makkelijk over het hoofdje van jouw baby kunt trekken.

Tip 1: Koop babykleding in ademende materialen, het liefst katoen, zo voorkom je dat je baby het te warm krijgt.

De topper onder de babyshirtjes is het shirt met overslag. Je legt het shirtje open op de commode en, hop, je legt je kindje er zo in. Zonder het shirtje over het hoofdje te trekken. Fijn voor de kleine en lekker makkelijk voor jou!

Wist je dat jouw baby in de eerste dagen of weken nog wat moeite heeft met zichzelf op temperatuur te houden? Om die reden zal jouw baby in eerste instantie vooral shirtjes met lange mouwen dragen. Ook in de zomer. En als het echt koud is buiten, zijn er natuurlijk ook jasjes en vestjes verkrijgbaar.

Tip 2: Twijfel je hoe warm je je kindje aan moet kleden? Je kunt dan als maatstaf aanhouden dat je je baby één laagje meer aan doet dan je zelf draagt.

Pakjes

Boxpakjes zijn niet alleen schattig, maar ook heel comfortabel voor jouw kleine spruit. De baby heeft geen last van dubbele randjes of omhoog kruipende shirtjes en kan zich dus lekker vrij bewegen. En: de kleine kan makkelijk overdag in een boxpakje slapen; steeds verkleden is dus helemaal niet nodig. De kleine blij, jij blij!

Tip 3: Let er bij het uitzoeken van een boxpakje op dat deze aan de onderkant makkelijk te openen is om even een luier te verschonen.

Tip 4: Een boxpakje heeft meestal drukkertjes. Doe deze de eerste keer altijd voorzichtig open om beschadiging van de stof te voorkomen. Drukkers zijn er vanuit de fabriek hard ingeslagen en moeten even 'ingewerkt' worden...

Broekjes

Tja, ook broekjes zijn er in allerlei kleuren. Met of zonder print. Voor jongens, meisjes en unisex. Ook hierbij geldt: het moet lekker zitten. Zachte stoffen en rekbare materialen zijn het fijnst. Daar kan de kleine lekker in bewegen.

Mutsjes

Warmte verlaat het lichaam via het hoofd. Dat is bij baby'tjes natuurlijk niet anders. Maar, een baby kan zichzelf in de eerste dagen of weken nog niet op temperatuur houden. Daar helpt een mutsje bij. Als jouw kindje oververhit lijkt (rode wangetjes of een klamme nek), haal dan het mutsje van zijn hoofdje. Of course!Bekijk hier alle babykleding

Heb je vragen over de aanschaf van babykleertjes?

Je bent van welkom in onze liveshop in Zoetermeer. Woon je niet in de buurt, dan mag ons tijdens de openingstijden altijd bellen. Mailen mag dag en nacht.

Veel plezier met het shoppen van babykleertjes!