Wanneer zwangerschapskleding?

Hoera, je bent zwanger! Hoewel dat in de eerste weken niet direct zichtbaar is, hebben veel vrouwen aan het begin van hun zwangerschap last van een opgezette buik, vooral 's avonds. Dat merk je als eerste aan je broek: de broekranden snijden in je zij of buik (aaaargghhh!) en al gauw krijg je die broek helemaal niet meer dicht...Tijd om een zwangerschapsbroek te shoppen!

Ben jij al toe aan een zwangerschapsbroek?

Misschien twijfel je of je al een broek zult aanschaffen, omdat je niet wilt dat mensen al zien dat je een zwangerschapsbroek draagt.  Misschien weet je niet zo goed waar je op moet letten of welke maat je nodig hebt. Of vind je het zonde van het geld omdat je vreest dat je binnen de kortste keren alweer een nieuwe broek nodig hebt...

In deze blog geven we antwoord op de 4 meest gestelde vragen over de zwangerschapsbroek. Zo weet jij precies waar je op moet letten en heb je maandenlang plezier van jouw nieuwe zwangerschapsbroek!

1. Wanneer koop ik een zwangerschapsbroek?

Het beste moment om een zwangerschapsbroek te kopen is wanneer jouw eigen, vertrouwde broek niet meer comfortabel zit. Wanneer dat precies is, verschilt per persoon.

We durven te wedden dat je al gauw niet meer zonder wilt. De zwangerschapsbroek is namelijk gemaakt van een elastische stof waardoor de broek super comfortabel zit. Dankzij de elastische band sluit de broek goed aan je lijf aan en rekt ie door de maanden heen met jouw groeiende buik mee. Zo heb je lekker lang plezier van jouw nieuwe broek!

2. Zijn er ook trendy zwangerschapsbroeken?

Nou en of! Zwangerschapsbroeken zijn er in allerlei modellen, maten (maat 34 t/m 54 en verschillende lengtematen) en volgens laatste trends! Of je nu gaat voor een nette pantalon, een korte broek, een legging, jegging, een joggingbroek of de old-time favorite jeans (skinny, slimfit, regular, bootcut en boyfriend); je kunt echt alle kanten op! En, als je er een shirt overheen draagt, ziet niemand dat je een zwangerschapsbroek draagt.

3. Welke maat zwangerschapsbroek heb ik nodig?

Kies een zwangerschapsbroek in jouw normale confectiemaat. Het is belangrijk dat de broek goed past op je bovenbenen en dat je voldoende groeiruimte hebt bij je buik (als je de broekrand makkelijk van je buik en zij kunt rekken, dan is ie goed). Als de broek bij je buik nog iets te ruim is, dan kun je 'm (in veel gevallen) passend maken met het knoopsgatelastiek. Hoe je dat doet, lees je hieronder.

4. Waar kan ik op letten als ik een zwangerschapsbroek koop?

Ga even zitten om te kijken of je buik voldoende ruimte heeft. Wanneer je broek bij aankoop helemaal aansluit, zal hij snel gaan knellen bij je buik. Dat wil je niet! Zoals je hiervoor al hebt kunnen lezen, is het belangrijk dat je broekrand makkelijk (dus zonder kracht) van jouw zij en buik kunt rekken. Je kunt jouw zwangerschapsbroek passend maken door het knoopsgatelastiek (aan de zijkanten) aan te snoeren:

- Maak het knoopje los.
- Trek, vanuit de rug, aan het elastiek.
- Maak het knoopje vast op de juiste maat.

Wil je hulp bij de aankoop van jouw zwangerschapsbroek?

Of heb je speciale wensen? Je bent van welkom in onze winkel in Zoetermeer. Woon je niet in de buurt, dan mag ons tijdens de openingstijden altijd bellen, zodat je online nog makkelijker een keuze kunt maken. Mailen mag dag en nacht. ;-)

Tip: doe je zwangerschapsbroek niet in de droger. Zo blijft jouw nieuwe lievelingsbroek het beste in model!

Dit vind je misschien ook interessant:

10 tips voor het vinden van jouw perfecte zwangerschapsbh