3 tips voor een steuntje in de rug

Je groter groeiende buik kan soms best zwaar zijn. Zo zwaar, dat je last kunt hebben van (lage) rug- en bekkenklachten. Gelukkig is ook hier iets op gevonden: ondersteunende (onder-)kleding die je helpt het gewicht van jouw buik te dragen.

In deze blog delen we 3 tips voor een steuntje in de rug.

1. Supportslip

Hij doet je misschien denken aan de gevreesde oma-onderbroek, maar het is de powervrouw onder de zwangerschapsslips! De supportslip is voorzien van een licht ondersteunende band onder je buik en is dankzij het naadloze ontwerp onzichtbaar onder je kleding. De beenopeningen zijn voorzien van extra veel elasticiteit, zodat de randen niet snijden in je bovenbenen. Fijn!

Wanneer gebruiken?

  • De supportslip ondersteunt de buik en geeft daardoor verlichting aan je onderrug.
  • Kan dag en nacht gedragen worden.


2. Ondersteunende buikband

Als je de ondersteunende buikband aan hebt, voel je direct verschil! De band, die je op je buik draagt, ondersteunt zowel de buik als de onderrug. Omdat het ontwerp naadloos is, kun je de band prima onder strakke kleding dragen.

Wanneer gebruiken?

  • De ondersteunende buikband vermindert lage rugklachten.
  • Geschikt voor dagelijks gebruik en tijdens het sporten.

3. Babybelt of overbelly buikband

Dit is de krachtpatser onder de buikbanden! De babybelt of overbelly buikband corrigeert je houding en zorgt voor een betere verdeling van het gewicht van je buik. Hierdoor ontlast en ondersteun je de buik en onderrug tijdens de zwangerschap. De band, die je onder jouw kleding draagt, kun je aan de zijkanten of achterzijde (afhankelijk van het model) in wijdte verstellen.

Wanneer gebruiken?

  • De babybelt of overbelly buikband biedt ondersteuning bij zwaardere rug- en bekkenklachten.
  • Bij inspannende activiteiten, zoals langdurig staan of lopen.
  • Overleg even met je verloskundige wanneer en hoe lang je de band mag dragen!

Bekijk hier alle ondersteunende onderkleding

Heb je vragen over de aanschaf van een supportslip of buikband?

Je bent van welkom in onze winkel in Zoetermeer. Woon je niet in de buurt, dan mag ons tijdens de openingstijden altijd bellen. Mailen mag dag en nacht.