Trouwen als je zwanger bent

“Ja” zeggen tegen je grootste liefde, met je nieuwste liefde in jouw buik… Dat is dubbel bijzonder! Gebruik onze checklist en tips en maak er een onvergetelijke herinnering van!1. Maak een plan

Hoera, jullie gaan trouwen! Dat is wel een (klein) feestje waard! Hoe ga jij het vieren? Lunch, borrel, diner? Fotoshoot? Maak een plan en bepaal in grote lijnen wat jullie wensen en mogelijkheden zijn qua tijd en budget. De details komen later (vanaf punt 4).

2. Prik een trouwdatum

Wanneer is het perfecte moment om te trouwen? Dat bepaal je natuurlijk zelf, al zijn er een aantal zaken die je in overweging kunt nemen. Denk bijvoorbeeld aan het seizoen, een bijzondere datum of de beschikbaarheid van de locatie(s). Vergeet ook de uitgerekende datum niet. Aan het einde van jouw zwangerschap wordt alles iets zwaarder. Bedenk dus of je dán nog zin hebt in een (klein) feestje… Bovendien is het niet de bedoeling dat jouw dag in duigen valt, omdat de kleine er getuige van wil zijn.  Trouwen voor je 3e trimester is dus de meest veilige optie. Niet vergeten:

Is de trouwdag later in het jaar? Stuur de (belangrijkste) genodigden alvast een save-the-date-kaartje, zodat je verzekerd bent van hun komst. Zet een groot kruis in jouw agenda op de dagen ná de trouwdag: dan kun je lekker nagenieten.

3. Reserveer de locatie

De locatie is bepalend voor de sfeer. Misschien wil je verschillende locaties, één voor de huwelijksvoltrekking en andere voor een borrel, diner en/of feestje. Heb je nog geen idee? Bekijk en vergelijk dan verschillende locaties en bespreek vooraf jouw wensen en de mogelijkheden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. Niet vergeten:

Trouw of feest je buiten? Bedenk dan ook een alternatief wanneer deze happening letterlijk in het water dreigt te vallen. Voor de gasten is het fijn als je nadenkt over de bereikbaarheid: kunnen ze er makkelijk komen? En: hoe ga je om met betaald parkeren?

4. Say yes to the dress (of een andere outfit)

Wat trek je aan? Laat het een zwangerschapsoutfit zijn die bij je past en waarin je nog meer stráált! Voor de één is dat een witte zwangerschapstrouwjurk (al dan niet mét sluier of haaraccessoire), voor de ander een feestelijke positiejurk, een rok met top of een mooie zwangerschapsbroek met blouse. Een ding is zeker: als je zwanger bent, verandert je lijf en wil je niets liever dan een comfortabele zwangerschapsoutfit. Gelukkig is er tegenwoordig heel veel keuze in partykleding voor zwangeren en zwangerschapstrouwjurken zijn goed betaalbaar en groeien met je buik mee zodat je je geen zorgen hoeft te maken over je groeiende buik. Verder zijn deze jurken heel betaalbaar en speciaal gemaakt voor een zwangere buik, je hoeft je buik hier niet in te verstoppen! Niet vergeten:

Oriënteer je op pinterest: in welke jurk of andere outfit zou jij willen trouwen? Laat je niet verleiden tot een op maat gemaakte/traditionele trouwjurk, je lijf verandert met de week en niet ieder model kan op het laatste moment nog aangepast worden. Wil je een zwangerschapstrouwjurk passen? Neem contact op met Bellyfashion en plan 6 – 8 weken voor de bruiloft een pasafspraak in. Zo weet je zeker dat het model dat je uitkiest past bij je lijf.

5. It’s all about the details

Nóg een lijstje erbij, maar dan één met alle zaken die je nog wilt of moet regelen voor jouw huwelijksdag. We noemden er al een paar (datum, locatie, outfit), maar daarmee ben je er nog niet. Denk bijvoorbeeld ook aan het volgende: Uitnodiging: bestel jouw uitnodiging online of maak er één zelf! Catering: regel de catering via de locatie of laat lekkere hapjes en drankjes thuisbezorgen. Zelf cateren kan natuurlijk ook, maar is een stuk tijdrovender! Bruidstaart: bestel een (bruids)taart bij de bakker of bak er zelf eentje. Bruidsboeket: volgens de traditie regelt jouw aanstaande het bruidsboeket, maar je kunt jouw wensen natuurlijk wel influisteren.  Versiering: maak de locatie extra feestelijk met bloemen, ballonnen en/of slingers. DJ/zanger(es): in geval van een feestje. Fotograaf: trouwen doe je in principe maar één keer, althans wel in deze hoedanigheid. Laat deze belevenis dus vastleggen door een fotograaf of vraag jouw gasten foto’s te maken. Leuk voor later! Bedankje: bedank jouw gasten voor hun aanwezigheid met een klein, persoonlijk gebaar.

6. Vraag hulp als dat nodig is

Regel je jouw trouwdag zelf of vraag je hulp van een ceremoniemeester? Bedenk in ieder geval dat een beetje hulp fijn is, zeker nu je zwanger bent en nog meer dingen hebt om over na te denken/te regelen. En denk maar zo: jouw liefste vriendin of (schoon-)zus voelt zich vast vereerd als ze jou een handje mag helpen al is het om de dag zelf in goede banen te leiden, zodat jij alleen maar hoeft te genieten.

Niet vergeten: geniet niet alleen van de dag zelf, maar óók van de voorbereidingen!