Wij kunnen behoorlijk wat redenen bedenken om te investeren in een goede zwangerschapsgarderobe. Positiekleding zit comfortabel, groeit mee met je veranderende lijf, is ontzettend leuk en goed betaalbaar.

Toch zijn “Je draagt het maar zo kort” en “Ik heb een hele zak vol kleding van een vriendin gekregen” veel gehoorde argumenten om de aanschaf van zwangerschapskleding uit te stellen of tot het hoognodige te beperken…

4 tips voor jouw zwangerschapsgarderobe

In deze blog 4 tips voor een slimme zwangerschapsgarderobe waar jij je lekker en blij in voelt. En: als je slim inkoopt, heb je er extra veel én lang plezier van!

Tip 1: Lekker combineren

Een manier om slim in te kopen is combineren. Want, als je de items steeds op een andere manier weet te combineren, dan blijft het leuk!

Schaf een aantal basisitems aan zoals een jeans, rok, shirt of blouse en een vest of jasje. Zorg ervoor dat je deze items met elkaar kunt mixen en matchen. Voeg daar jouw favoriete shawl en/of sieraden aan toe et voilà: zo creëer je steeds een nieuwe look.

Klik hier voor de nieuwste collectie zwangerschapskleding
Klik hier voor de nieuwste collectie voedingskleding

Tip 2: Stel je aankopen niet te lang uit

Stel je aankopen niet te lang uit. Want: hoe eerder je de kleding draagt, hoe langer je er plezier van hebt.

Sommige dames wachten zo lang mogelijk met de aanschaf van zwangerschapskleding, omdat ze het zonde vinden om nieuwe kleding te kopen die ze relatief kort dragen. Maar, geloof ons: er komt een moment dat je jouw vertrouwde broek of shirt niet meer past. Waarom zou je jezelf dan in je eigen kleding blijven wurmen, terwijl positiekleding (gemaakt van soepele, zachte stoffen) zoveel comfortabeler zit?

En nog iets: bij aanvang van een nieuw seizoen hangt de winkel vol met nieuwe collectie. Dat betekent dus dat er volop keuze is. Het perfecte moment dus om jouw nieuwe zwangerschapsgarderobe te shoppen.

Tip 3: Kijk wat je kunt door dragen

Je zou het misschien niet direct verwachten, maar sommige positiekleding kun je na de zwangerschap door dragen. Als je daarop let bij de aanschaf van jouw zwangerschapskleding, dan koop je slim in!

  • Veel zwangerschaps- en voedingskleding is gemaakt van een rekbare stof die meegroeit met je buik. Viscose met elastan rekt goed mee, maar behoudt haar vorm (en kleur!) en lubbert niet uit. Perfect dus voor ná de zwangerschap en tijdens de borstvoedingsperiode.
  • Sommige shirts en jurkjes hebben elastiek aan weerszijden. Maar, steeds vaker zien we zwangerschapskleding zónder gesmokte taille. Precies die items kun je gewoon door dragen. Dat geldt natuurlijk ook voor de los vallende tops en blouses.
  • We hebben vaste klanten die zweren bij hun zwangerschapslegging of -broek. Als die bevalt, waarom zou je dan ná de zwangerschap op zoek gaan naar een nieuw exemplaar?
  • Bij de aanschaf van een zomerjas of winterjas maak je meestal vooraf al de keuze of je ‘m wilt door dragen of niet. Er zijn jassen met tussenstuk die je er ná de zwangerschap tussenuit haalt en door draagt als gewone jas. Lees hier meer over.


Tip 4: Blijf (bij) jezelf

Deze vierde en laatste tip is misschien nog wel de belangrijkste: als je draagt waar jij je lekker in voelt en blij van wordt, dan straal je dat uit.

Veel vrouwen voelen zich iets onzekerder over hun veranderende lijf. Juist dán is het goed om kleding te dragen waar jij je comfortabel en mooi in voelt. Krijg je een goedbedoelde kledingzak aangeboden van een vriendin? Wees dan gerust extra kritisch in je selectie en vraag jezelf af of je haar kleding normaal gesproken ook zou dragen… Niet? Investeer dan in een slimme zwangerschapsgarderobe dat past bij jóú!