Bewegen is belangrijk! Ook als je zwanger bent! Het is gezond voor jou én de baby! Misschien ben je een fanatieke sporter, misschien vind je het juist nu hoog tijd voor iets meer beweging. Gelukkig zijn er heel veel sporten die je tijdens je zwangerschap gewoon veilig kunt (blijven) doen.

Áls je gaat sporten is het natuurlijk fijn als je kleding aan hebt die goed met je meebeweegt en comfortabel zit. In deze blog doen we drie sportsuggesties, met bijpassende zwangerschapskleding.

Zwanger & Zwemmen

Even lekker ronddobberen in warm water, heerlijk toch? In de meeste zwembaden zijn zelfs speciale uurtjes voor zwangeren. Door zwemmen worden je spieren sterk zonder dat je jouw gewrichten belast. En: je zult merken dat jouw buik in het water een stuk lichter aanvoelt.

Wat trek je aan? Er zijn (natuurlijk!) bikini's, tankini's en badpakken die speciaal gemaakt zijn voor de groeiende buik. Het is maar net waar jij je prettig in voelt. Het voordeel van een tankini is dat je deze ook na de zwangerschap nog even kunt door dragen; de top verdoezelt het buikje dat na de zwangerschap meestal niet meteen verdwenen is. En: je kunt er makkelijker mee naar het toilet! ;-)

Zwanger & Yoga

Yoga is niet alleen hip, maar ook heel goed voor jou en je kindje! Tijdens zwangerschapsyoga wissel je verschillende houdingen en bewegingen af met ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Je lichaam wordt hier dus niet alleen sterker van, je leert ook naar jouw lijf te luisteren. Kortom, de perfecte combinatie van beweging en ontspanning en een goede voorbereiding op de bevalling.

Wat trek je aan? Een zwangerschapssportbroek of een fijne yogalegging en leuke bijpassende top natuurlijk! Ook hierbij geldt: het gaat er om dat je iets draagt waar jij je prettig in voelt.

Bekijk hier alle yogakleding

Zwanger & Fitness

Houd je meer van wandelen, hardlopen of fitness? Dat kan natuurlijk ook! Gezellig samen met een vriendin of gelijkgestemden. Sommige sportclubs bieden zelfs speciale work-outs aan voor zwangeren.

Wat trek je aan? Dat hangt er maar net van af wat je gaat doen. Gelukkig is er zoveel keuze, dat je lekker kunt mixen en matchen. Zo voel jij je niet alleen heel comfortabel in jouw sporty zwangerschapsoutfit, maar zie je er ook nog eens flitsend uit!

Tips

  • Contactsporten, zoals volleybal en hockey, kun je het beste zoveel mogelijk vermijden, net als sporten die een verhoogd risico hebben op vallen.
  • Vermijd buikspieroefeningen waarbij je de rechte buikspieren traint, evenals als krachttraining.
  • Let er op dat de sport die je tijdens jouw zwangerschap beoefend niet te belastend is voor je gewrichten.
  • Houd tijdens het sporten goed in de gaten hoe het met je gaat, put jezelf niet uit. Voelt het niet goed, doe het dan iets rustiger aan!
  • Drink tijdens het sporten voldoende water.
  • Twijfel je over wat wel of niet kan? Stel jouw vragen dan altijd aan de verloskundige of een andere specialist.
  • Denk ook aan ondersteunende lingerie, zoals een sportbh. Zo blijven gevoelige borsten lekker op hun plaats. ;-)
  • Heb je last van bandenpijn of lage rugklachten? Dan is een ondersteunende buikband misschien iets voor jou!<


Bekijk hier alle sport en yoga positiekleding

Heb je vragen over de aanschaf van sportkleding? Of speciale wensen?
Je bent van welkom in onze winkel in Zoetermeer. Woon je niet in de buurt, dan mag ons tijdens de openingstijden altijd bellen. Mailen mag dag en nacht.

Veel sportplezier!

Dit vind je misschien ook interessant:

Oei, mijn buik wordt zwaar! - 3 suggesties voor een steuntje in de rug